Başkan Tekelioğlu: “Hedefimiz 5 bin yetişkine ulaşmak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşilay Bilecik Şube Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol ve İl Milli Eğitim bünyesindeki kurum müdürleri ile kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

Başkan Tekelioğlu, İl Milli Eğitime bağlı kurum müdürleri ile yaptığı toplantıda Yeşilay’ın kuruluşu,  faaliyetleri, beş madde bağımlılığı, şu an Bilecik’te yürütülen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Yetişkin Eğitimi (TBM) ve Yeşilay elçileri projelerini anlattı.

Başkan Tekelioğlu, bağımlılıkla mücadelede öğrencilere yönelik yapılan “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasına Bilecik’te her 8 öğrenciden birininin katıldığını söyleyerek, kurum müdürlerinden bu yarışmalara teşvik etme konusunda ricada bulundu.

Yeşilay Bilecik Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, toplantıfa yapmış olduğunu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yetenek yarışması dediğimiz  bağımlılıkla mücadele konusunda öğrencilerimize edebi ve resim dallarında Türkiye genelinde yarışmalar düzenledik.  10’uncu Sağlıklı Nesil  Sağlıklı Gelecek yarışmasına Bilecik genelinde pandemi olmasına rağmen 2340 tane öğrencimiz  katıldı.  Bu yıl ki yarışmaya ise 4386 öğrencimiz katıldı.  Okul öncesini çıktıktan sonra  36 bin  civarında öğrencimizin olduğunu tahmin ediyorum.  Ve bunun 2 bini de bu şekilde  çıkarsa her 8 öğrenciden biri bu  yarışmaya katılmış. Ve dereceye  giren 6 öğrencimize de yine burada  düzenlediğimiz bir programla biner liralık hediyeleri takdim edildi. En çok  yarışmaya katılan eser sahibi ilçelerin  ilçe mili eğitim müdürlükleri, en çok eser sahibi okulların okul müdürlükleri ve derece giren öğrencilerin bulunduğu okulların okul müdürlüklerine belgelerini törenle takdim ettik. Önümüzdeki  ayda bu yarışmamız 12.siyle devam edecek. Sizlerden arzum isteğim  öğrencilerimizi 40  dakikalık bir ders süresi içerisinde  bu programlara, yarışmaya katılması için en azından teşvik etmek.  Bağımlılıkla mücadelede bir resim yapmasını sağlamak, şiir, yazı yazmasını sağlamak. En azından o 40 dakikalık süre içerisinde bu çocuklarımızın  o yöne adapte edilmesini, yönlenmesini sağlamak. Bunun için sizlerden istirhamın bu olacak.

“Hedefimiz 5 bin yetişkine ulaşmak”

Bize bu hususta çok başarılı olamazsınız diyorlar. Öyle değildir. Bir kişinin bile kurtuluşuna vesile olmak aslında güzel bir şeydir.”

Başkan Tekelioğlu, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Yetişkin Eğitimi projesinde öğrenci velilerine yönelik yapacakları çalışmalardan bahsederek şu ifadelere yer verdi:

“Yetişkin eğitimi konusunda müdürlerimizden, öğretmenlerimizden  ricamız velilerimiz ile toplantı yapacağınız zaman bize bilgi verirseniz biz o velililerimizin toplantı süresi içinde onları üzmeden sizlerinde veli toplantılarını aksatmadan uzman kişilerimizle yarım saatlik bağılılıkla mücadele konusunda bilgilere vereceğiz.  Bu hususta hedefimiz  3 bin, 4 bin, 5 bin yetişkine  ulaşmak.”

Başkan Tekelioğlu: “Hedefimiz 5 bin yetişkine ulaşmak”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin