Başkan Şahin: “Hedefleri Türk Savunma Sanayii”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, ABD’nin, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerini bahane göstererek yaptırım kararı almasıyla ilgili yazı kaleme aldı.

Yaptırım kararıyla ilgili dikkat çeken kısmın tüm özel savunma sanayi projeleri ve yöneticilerinin ABD tarafından biliniyor ve izlenmesi olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, “Yaptırımlarla hedef Türk Savunma Sanayii” dedi.

Yazısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “İçerdeki bedbahtlar olmasa, dışarıdaki bedbahtlar bir şey yapamaz” sözleriyle devam eden Başkan Şahin, yazısının devamında şu ifadelere yer verdi:

ABD’den Türkiye için skandal yaptırım kararı. ABD, Rusya’dan S-400 sistemlerinin alımı nedeniyle Türkiye’ye bazı yaptırımlar uygulama kararı aldı. Burada dikkat çeken ABD’nin tüm savunma sanayi projelerimizi ve onların yöneticilerini tek tek izlemesi ve yaptırım kararında o yöneticilerin ve o projelerin yer alması. Konu sadece konu sadece Rusya’dan S-400 alınması değil, Türkiye’nin savunma sanayi.

Türkiye Cumhuriyeti son yıllarda savunma sanayinde büyük yol ket etti.Başta İHA, SİHA, Füze, Helikopter, yazılım, donanım, bilgisayar teknolojisi, donanma, uzay projemiz, insansız savaş uçağı projemiz gibi birçok proje ile Türkiye ABD, AB başta olmak üzere tüm emperyalist hedefleri ortadan kaldıran; Suriye, Irak, Katar, Somali, Libya, Dağlık Karabağ, Teröröre karşı mücadelerimiz. Doğu Akdeniz, Kadeniz, Ege Denizi, Filistin, Tunus, Kuzey Kıbrıs gibi tüm alanlarda bağımsız politika uygulamamız nedeniyle Türkiye ye dur demek gerekiyor.

Artık Türkiye için önlem alınmazsa Türkiye ABD ve AB ülkelerinin emperyalist çıkarlarını yok eden, Dünya da Mazlumların, Tüm İslam Aleminin, Tüm Türk Dünyasının umudu oluyor.

Sorun bu! sorun hızla Bölgesinde, Dünyada büyük güç haline gelen Türkiye Cumhuriyeti ve onun lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Ama artık Türkiye’nin önünü içimizdeki hainlere rağmen kesmek mümkün değil.

CAATSA yasası altında uygulanan yaptırımlar, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’i hedef alıyor.

ABD Hazine Bakanlığı’nın açıkladığı yaptırımlara göre, Savunma Sanayi Başkanlığı ABD’den ihracat lisansı alamayacak ve ABD’li ve uluslararası finans kuruluşlarından kredi alamayacak.

Yaptırım listesinde Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in yanı sıra, Savunma Sanayii Başkanlığı Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığı Grup Müdürü Mustafa Alper Deniz, Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığı Serhat Gençoğlu ile Savunma Sanayii Başkanlığı Başkan Yardımcısı Faruk Yiğit de yer aldı.

Yaptırım listesindeki kişilerin ABD’deki mal varlıklarının dondurulacağı ve vize kısıtlamaları getirileceği kaydedildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, “Türkiye’yi S-400 problemini derhal çözmek için ABD ile koordinasyon halinde çalışmaya çağırıyorum. Türkiye, ABD için değerli bir müttefik ve önemli bir bölgesel güvenlik ortağı. Türkiye’nin S-400 pozisyonunun teşkil ettiği engeli ortadan kaldırarak, on yıllardır süren üretken savunma sanayi işbirliğini sürdürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Aslında gerçek niyetlerini de gizledi. Ama en azından kamuoyumuz ne kadar haklı olduğumuzu gördü ve hainler dışında Türkiye güçlendi, birlik oldu.

Türkiye uyguladığı bağımsız politikalarla özellikle savunma sanayinde çok büyük yol kat etti. Hava savunma sistemlerini de yenileyen Türkiye İHA, SİHA ve Helilopter gibi üretiminde Dünyada da artık ilk 4 içinde yer almaya başladı.

Emperyalist ABD ve İşbirlikçisi AB ülkeleri ne yaparsa yapın Türkiye gereğini yapacak Savunma sanayinde dev ihracata devam edecek. Sonuçta Türkiye bu süreçten de güçlenerek çıkacak. Tarih tekerrürden ibarettir. Türkiye artık Dünyada örnek alınan bir ülke ve lider konumundadır.

ABD’nin yaptırım listesine giren;
-Savunma Sanayi Başk. Prof. Dr. İsmail Demir’i
– Roketsan Yönetim Kurulu Başk. Faruk Yiğit’i
-Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığından Serhat Gençoğlu ve Mustafa Alper Deniz’i yürekten kutluyoruz. Türkiye de çoğu siyasetçi, entel ve aydın geçinen veya her konuda bilgiçlik taslayanların adını dahi bilmediklerimizi düşman biliyor.

Türkiye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde bu süreçten de güçlenerek çıkacaktır. Bundan asla şüphemiz yok. Burada önemli olan şu; her zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını kullanarak hareket edenlerin ve aslında Atatürk’ün emperyalizme karşı verdiği mücadeleyi unutup bugün emperyalizmin oyuncağı olanların tavrı.

Biz Bağımsız Türkiye Cumhuriyetini savunanlar olarak liderimize ve onunla birlikte yol yürüyen dava adamlarına güveniyoruz. İçeride emperyalizmin uşağı olmuş olanlara Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutukta yer alan şu görüşlerini hatırlatmak:

İÇERDEKİ BEDBAHLAR OLMASA, DIŞARIDAKİ BEDBAHLAR BİR ŞEY YAPAMAZ

Başka söze gerek yok…

Münür Şahin
Osmaneli Belediye Başkanı

Başkan Şahin: “Hedefleri Türk Savunma Sanayii”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Korkmayın bizim Semih Şahin muhtar değil. Bizimki öyle şeyler söylemez. Cevabını ayı heykeli yaparak verir. Bu Osmaneli Belediye Başkanı Munur Şahin. Allah Münür başkanı diğer Şahin e benzetmesin. Amin.

    Cevapla
Bizi Takip Edin