Başkan Şahin, Bilecik’teki göçmenlerle ilgili konuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te gerçekleştirilen CHP’li İl Belediye Başkanları toplantısıyla ilgili Haber228’e açıklamalarda bulunan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, toplantıdan çıkan konu başlıklarıyla ilgili bilgiler verdi.

Başkan Şahin, Bilecik’te 8, 9 ve 10 ekim tarihleri arasında gerçekleşen toplantıya, “Göçmen Sorunu”yla ilgili bilgi almak amacıyla 9 Eylül Üniversitesi’nden bir sosyoloji profesörünün, alternatif finansman konusunda bilgi almak amacıyla ise Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın katılım sağladığını belirtti.

Açıklamasında görevden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile ilgili bilgilere de yer veren Başkan Şahin, sırasıyla şu ifadelere yer verdi:

“EN RAHAT İL BİLECİK”

Göçmen sorunlarıyla ilgili olarak da çok değerli bir sosyolog profesör hocamız tüm göçmenlerle ilgili bütün istatistikleri somut olarak verdi bizlere. Tabi her ildeki göçmen sorunu farklı ancak en rahat il Bilecik olarak biziz. Bilecik’te Iraklı göçmenler var ve maddi olarak ihtiyaçları yok.

“DİLENCİ ÜRETMEMİŞ TEK VİLAYETİZ”

Bunun dışında bu göçmenlerden dilenci üretmemiş tek vilayetiz biz. Hakikaten Bilecik’te yok, istatistiksel olarak da yok. Bu çok önemli, bizdeki göçmenlerin karakterini belirliyor. O yüzden biz en sorunsuz olduğumuz için, il özelinde diğer illerle ilgili bir şeyler konuşuldu. Bu konunun nasıl önlenebileceği konusunda hocamızdan bilgiler aldık. Göç idaresiyle bir takım ilişkiler kurulması gerektiği ve kayıtlılığın önemi konusunda görüş alışverişinde bulunduk.

“BİLECİK’TEKİ GÖÇMENLER TAM KAYITLI”

Bizdeki göçmenler tam kayıtlı. Diğer vilayetlerde kayıtlılık oranları yüzde 50’li oranlara varıyor. Bunu ısrarla sürdüreceğiz ve onların da bir insan olduğunu unutmadan şehrimizi korumaya çalışacağız. Bu kadar yoğun bir göçmenin birden gelmesi demokratik yapıyı bozar ve sosyal kültürel hayata deformasyonlar yaratır. Bunları önlemek için elimizden gelen tedbirleri alacağız.

“DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”

Biz sürekli Yalova Belediye başkanımıza desteğimizi sürdürüyoruz. Bu anlamda genel başkanımızla bu konuda gerekli görüşmeyi de sağladık, destek çalışması yapıyoruz. Genel başkanımız da çok ilgileniyor konuyla. Çok yakında tekrar göreve atanacağına dair inancımız artmış durumda. Bunun dışında toplantılarımızın hepsine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman beyin görevden alınmasına rağmen davet ettik. Çünkü bir adaletsizlik olduğunu düşünüyor ve hala başkan olarak görüyoruz kendisini.

“EN BAŞARILISI O”

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı ise alternatif finansman konusunda Türkiye düzeyinde çok başarılı çalışmalar yapması neticesinde davet ettik. Hakikaten en başarılısı o ve bize bu konuda uyguladığı veya gerçekleştirdiği 3 projeyi baştan sona anlattı. Sadece komşu olmamız ve arkadaşlıktan öte bu konuda gerçekten en başarılı belediye başkanlarımızdan birisi olduğu için toplantımıza davet ettik.


İLGİLİ HABERLER:

Başkan Şahin, Bilecik’teki göçmenlerle ilgili konuştu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 13 Ekim 2021, 22:49

    Dikkat ettiniz mi son aylarda Bilecik te kıyamet gibi Afganlı doldu…eyvaw diyorum

    Cevapla
Bizi Takip Edin