Başkan Özel İdareye Kızdı Cezayı Köylüye Kesti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye  Meclisi Haziran Ayı Toplantısı Sert başladı.

Encümen ve Komisyon üyelerinin seçimlerinin ardından gündemin bir diğer maddesinde sert tartışmalar yaşandı.

İl Özel İdaresinin Belediyeler Birliği üyesi olmasının ardından merkeze bağlı Gülümbe, Aşağıköy, Küplü köylerinin çöplerini bundan böyle İl Özel İdaresinin toplanması konusunda parti sözcüleri arasında tartışmalar yaşandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Semih Şahin İl  Özel İdaresinin Belediyeler Belediyeler Birliğine üye olduğunu belirterek bundan böyle adı geçen köylerin çöplerinin İl Özele İdaresi tarafından toplanmasının daha uygun olacağını aktardı.

“Bilecik Belediyesi Özel İdareye kızıp cezayı köylülere kesemez.”

MHP Bilecik Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Akın Atakan, Belediye Meclisinde yapılan Mücavir alanda kalan köylerin çöplerin toplanması hizmetinin son verilmesi oylamasıyla ilgili, “Devlet Kuruları arasında uyum ve uzlaşma olmalı. Bilecik Belediyesi Özel İdareye kızıp cezayı köylülere kesemez.” dedi.

MHP Bilecik Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Akın Atakan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

Önceki dönemden bu güne süre gelen Mücavir alan içinde kalan; Aşağıköy, Gülümbe, Başköy ve Küplü’nün çöp toplama hizmeti veren Bilecik Belediyesi artık bu hizmeti vermeyecek.Sebebi ise Özel İdarenin sorumluluk bölgesinde olması. Bu hizmet Özel İdarenin sorumluluğunda ise bu göre devredilebilir tabi ki de. Buraya kadar sorun yok, sorun Bilecik Belediyesinin bu konuyu Özel İdare ile koordine etmemiş olması. Yani bu demek. Yarın bu köylerin çöpleri ortada kalabilir. Meclis toplantısında bu işin koordineli yapılmasını ve köylülerimizin mağdur olmamasını talep ettik. Hemde ısrarla konuyu anlatmamıza rağmen CHP ve İYİ Partili Meclis üyelerinin oylarıyla karar meclisten geçti.

Önümüzdeki günlerde küplü, Başköy, Gülümbe ve Aşağıköy’ün çöpleri ne olacak hep birlikte göreceğiz.

Başkan Özel İdareye Kızdı Cezayı Köylüye Kesti
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Özel idare neden toplamıyor kimse bunu sorgulamıyor.

    Cevapla
Bizi Takip Edin