BAŞKAN ÖDÜBEK PARTİSİNDEN İSTİFA EDİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Darbe girişiminin yaşandığı gece İnhisar’da bir camiden okunan Selaya müdahale ettiği iddiasıyla gündeme gelen İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek’in, Partisinden istifa edececeği öğrenildi.

 

Bilecik’in İnhisar İlçesi belediye Başkanı Ayhan Ödübek, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece İnhisar’da yaşanan olaylar ile ilgili olarak konunun adli mercilere intikal ettiğini bu süreç sonuçlanıncaya kadar seçmenlerine ve partisine zarar gelmemesi için partisinden istifa ettiğini, Belediye Başkanlığı görevine devam edeceğini söyledi.

 

İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek istifasına ilişkin yayınladığı basın bildirisinde şu ifadelere yer verdi;

“15 Temmuz 2016 tarihinde saat 9 sularında Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Serkan Üstün’ün düğününü hayırlamak vesilesiyle düğün alanında bulunduğum sırada, her vatansever insanın olduğu gibi benimde asla tasvip etmediğim ve onaylamadığım darbe girişiminde bulunulmuştur. Düğünde bulunduğumuz için gelişmeler hakkında kesin bir malumat sahibi de olamamakla birlikte, TRT televizyonundan darbe bildirisinin okunduğunu öğrendik. Gece 02.00 sularında camiden ezan sesini duyunca, rejim değişikliğinin olduğu ve parelelci Terör Örgütünün ülkeye el koyduğunu düşünerek zamansız okunan ezanı halkı galyana getirmesini önlemek amacıyla camiye gittik. Camide görevli din mensupları ile konuşmanın dışında herhangi zorlama ya da fiziki müdahalem olmamasına rağmen, Cami önünde bulunan Ak Parti İlçe Başkanı, yeğeni ve kız kardeşi bir anda şahsımı din düşmanı ve darbeci göstermek maksadıyla caminin camlarını kırdılar, kapıları tekmeleyip halkı galeyana getirmek istediler.

 

Söz konusu bu kişiler basına yalan haberler yaparak şahsımı, Belediye çalışanlarını ve İnhisar ilçemizi itibarsızlaştırmak, bizleri din düşmanı olarak göstermek ve siyasi olarak bizlere zarar verdirmek için böyle bir komplo içerisine girmişlerdi.

Bu nedenle mensubu olduğum Milliyetçi Hareket Partisine ve şahsıma oy veren partili seçmenlerimize karşı sorumluluğum gereği ve partimin bu süreçten zarar görmemesi açısından, söz konusu soruşturma sonuçlanıncaya kadar, Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğimden istifa etmiş bulunmaktayım. Kamu oyuna duyururum. Saygılarımla.”


İLGİLİ HABERLER:

BAŞKAN ÖDÜBEK PARTİSİNDEN İSTİFA EDİYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin