Başkan Korkman: “Siyaset değil, Bilecik’in sorunları önemli. Çözüm üretin”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman, Bilecik Şehir Mezarlığı’nda yaşanan toprak kayması ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bilecik Şehir Mezarlığı’nda yaşanan toprak kaymaları ile mezarların zarar görmesinin ardından bölgede Karayolları Bölge Müdürlüğünce yapılan fore kazık çalışması ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Korkman, “Buraya yükü yüklediniz forekazıkları çaktınız bırakın durdurmayı daha fazla kaymasına sebebiyet verdiniz neden ? Çünkü bilimsel çalışmadınız.” dedi.

Söz konusu bölgede Haber228 ekibinin de “Bilecik’teki Osmanlı Devleti’nin ilk mimari eseri kaderine mi terk edildi?” başlığıyla gündeme getirdiği, atalarımızdan bizlere emanet kalan nadir eserlerden biri olan “Orhan Gazi İmareti”nin de tamamen yıkılıp yok olma tehlikesi altında bulunduğunu vurgulayan Başkan Korkman, konuyla ilgili yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

Bilecik’in bir sorunu hatta kangren olan bir sorununu bir sorununu yeniden gündeme taşımak için buraya geldik. Bildiğiniz gibi 2015 yılından beri burada bir kayma var, heyelan var. Heyelan bölgesi mezarlıkların hepsi göçtü, ecdadımızın mirası olan imarethane göçtü. Burada bir çalışma yaptılar önce bir fore kazık çalışması yapıldı. Ancak çok kısa bir süre sonra bir şey ifade etmediğinden yeniden kayma olunca tekrar bir çalışma yaptılar yine forekazık yaptılar o da tutmadı. Tabi bunları yaparken hiçbir bilimsel veriye dayanmadıkları ortaya çıkmış oldu. Bilime inanmayan bir iktidar bu kafayla yaptıkları için bundan sonra yapacakları çalışmalar da tutmayacaktır.

Buradan iktidarın milletvekiline, iktidarın il başkanına, muhalefetin il başkanına ve muhalefet vekiline de söyleyecek sözlerimiz var. Evet muhalefetin belki yaptırım yetkisi yok ama en azından bunu gündeme taşıyıp bir kamuoyunun oluşmasında etkisi olması gerekirdi. Ancak asıl sorumlu olan hem belediye başkanlığı döneminde hem de milletin oylarıyla meclise gönderdiği sayın Selim Yağcı bir takım çalışmalar yaptırdı ama bilime dayalı olmadığı için sonuç alamadı bundan sonra da alamaz.

Biz Memleket Partisi olarak şunu söylüyoruz her türlü sorunu biliyoruz ve bu sorunların çözümünü de net olarak biliyoruz ancak yetkiyi 1 yıl sonra bu millet halkın iktidarını kurduğunda çözümün nasıl olduğunu herkes görecektir. Burada siyasetten çok Bilecik’in sorunlarının giderilmesi önemli. Ben istiyorum ki bu sorunları çözsünler. Bu sorunu çözmeleri için yapması gerekenleri yapsınlar.

Bilecik’te mevcut siyaset yapan il başkanları kayıkçı kavgasını bıraksın Bilecik’in sorunlarıyla ilgilensinler. Mevcut milletvekilleri de kendi işlerini, kendi geleceklerini düşünmektense Bilecik’in sorularını çözmek için çaba sarf etsinler. Çaba sarf ediyorlardır belki kendilerince ama yeterli değil.

Son günlerde gündeme taşıdığımız sorunların hiçbirisinde aksiyon almadılar. Biz söyledikten sonra. Biz anlattıktan sonra bir takım beyanatlar verdiler. Biri “endişe olmasın” dedi, diğeri “beceremiyorsunuz” dedi. Evet, beceremiyorlar, yapamıyorlar, yapamayacaklardır da.

Bilecik halkına şuaradan sesleniyorum; bir yılları var. Sizin önünüze dayatılmış insanları seçmeyin. Memleket Partisi’nin tüzüğü gereği tüm üyelerinin seçtiği, demokratik bir ortamın oluştuğu, tam demokrasinin uygulandığı adayları seçin. Bu sorunları da en hızlı bir şekilde, en etkin bir şekilde liyakatli insanların eline bırakın, çözümlerin nasıl olduğunu hep birlikte görün.

Bir daha sesleniyorum; bakınız şu aşağıda gördüğünüz imarethane bize ata mirasıdır, tarihtir. Bununla ilgili bunu korumak için bu heyelan problemini çözmeniz gerekiyor bunu da bilime dayanarak bilim adamlarının hazırlayacağı projelerle çözmelisiniz.

Buraya harcanan parayla, bildiğimiz kadarıyla 110 Trilyon para harcandı buraya, karşıya köprü yapardınız veya çok daha pratik olan yolu yapardınız, çevre yolu yapardınız. Bu tip sorunlarla da karşılaşmazdınız. Buraya yükü yüklediniz forekazıkları çaktınız bırakın durdurmayı daha fazla kaymasına sebebiyet verdiniz neden ? Çünkü bilimsel çalışmadınız.

[ilgiliMakale icerik_id=”168153″]

Başkan Korkman: “Siyaset değil, Bilecik’in sorunları önemli. Çözüm üretin”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. Bilecik yerel siyasetinde bir ders niteliğinde bu adam. Nalınada mıhınada çakıyor. Bence yerel siyasetçilerimiz ders almalılar bu başkandan Siyaset nasıl yapılmalı diye. Sonuçta öğretmen olabilirsin fakat hocam öğrenmenin yaşı yok yaş 75 olsada.

    Cevapla
  2. 29 Nisan 2022, 17:53

    İlk defa oy kullanıcam oyum kesinlikle memleket partisine

    Cevapla
  3. Son dönemin en etkili siyasetini yapan il başkanı takdiri hakediyor korkman başkan.

    Cevapla
  4. chp de iken niye yapmıyordu böyle ilini düşünen siyasetikurnazzzzzz

    Cevapla
  5. hadi ordan zzzz rotalgıcı

    Cevapla
Bizi Takip Edin