BAŞKAN BUDAK: “ASGARİ ÜCRET 4500-5000 TL’DEN AZ OLMAMALI”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Bilecik’te PTT yöneticileri ve sendika üyeleriyle bir araya geldi.

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası(Birlik Haber-Sen) Genel Başkanı Ömer Budak, “Kesinlikle bugünün ekonomik şartlarında 4 bin 500-5 bin liranın altındaki Asgari Ücretin tatmin edici bir rakam olmadığını düşünüyorum.” dedi.

Bilecik’te sendika üyeleri ile bir araya gelen Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ömer Budak, Asgari Ücret’e ve PTT içerisindeki atamalarda sendikal ayrımcılık yapıldığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Ömer Budak Pazartesi günü belirlenmesi beklenen Asgari Ücret’in bugünkü şartlarda 4 bin 500 liradan aşağı olmaması gerektiğini düşündüğünü belirttiği açıklamasında şunları ifade etti:

Kesinlikle bugünün ekonomik şartlarında 4 bin 500-5 bin liranın altındaki Asgari Ücretin tatmin edici bir rakam olmadığını düşünüyorum.Bununla birlikte Gelir Vergisiyle alakalı hem Asgari Ücretliler hem çalışanlar Gelir Vergisinin ağır yükü altında ezilmekte.Birinci, ikinci, üçüncü aydan itibaren Gelir Vergisi yükü ciddi anlamdan çalışanların sırtına binmekte.Daha 6’ncı aya gelmeden zaten verilen zamlar , ek ödemeler, ilaveler hepsi, geriye vergi olarak gitmekte.

Bu Asgari Ücret konusunu sadece bir zam, para olarak görmemek lazım. Burada ciddi bir paket olarak çalışılmalı ve Gelir Vergisini de bu işin içine dahil ederek bir çalışma yapılmalı diye düşünüyorum. Bir Asgari Ücretlinin kesinlikle net eline geçmesi gereken rakamın 4 bin 500 liradan aşağı olmaması gerektiğini düşünüyorum. Minimum 4 bin 500 lira net eline geçen rakamdan bahsediyorum.

Budak, Pelitözü Gölpark’ta bir restoranda düzenlenen programda, ağustos ayında memurları ve 5 milyon emekliyi ilgilendiren bir toplu sözleşme imzaladıklarını, bu sözleşmenin yüzde 28,61’lik kümülatif oranla son 20 yılda imzalanan en iyi toplu sözleşme olduğunu söyledi.

Ömer Budak, bu toplu sözleşmenin Birlik Haber-Sen olarak kendi hizmet kollarında hem yapılan artışlar hem de hizmet kolundan alınanlarla birlikte yüzde 38 ile yüzde 44 arasında bir artışa denk geldiğini belirtti.

Kurdaki ve emtia fiyatlarındaki artışlarla enflasyondaki yükselişin memurun, çalışanın alım gücüne yansıdığını dile getiren Budak, “Alım gücü düştü. Burada Memur-Sen olarak alım gücünün düşmesinin bize ve çalışanlara büyük etkisi oldu. Bizim toplu sözleşmede elde ettiğimiz yüzde 38 ile 44’lük artışları dahi etkileyecek duruma gelmişti. Buna biz Türkiye’nin en büyük emek örgütü Memur-Sen olarak kesinlikle sessiz kalamazdık. Konfederasyon Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın’ın öncülüğünde Memur-Sen olarak bazı girişimlerimiz oldu. En son geçtiğimiz hafta içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla bir görüşme gerçekleştirdik. Mevcut durumu bir de çalışan gözüyle kendilerine anlattık.” dedi

Kadro bekleyen yaklaşık 400 bin sözleşmeli çalışan olduğunu belirten Budak, “Burada iyi niyet göstergesi olarak toplu sözleşmede bu konu tüm tarafların da katılımıyla ele alınıp çözülecek diye bir mutabakat var. Tüm taraflar masaya gelecek. Bizim gönlümüzden geçen, ısrarla üzerinde durduğumuz kamudaki 400 bin arkadaşımızın kesinlikle hiçbir şekil ve şart altında olmadan kadroya geçirilmesidir. Bizim Memur-Sen olarak talibimiz.” diye konuştu.

Toplantıya, Birlik Haber-Sen Genel Sekreteri Gürbüz İnaltekin, Birlik Haber-Sen Bilecik Şube Başkanı Handan Türkmen, Bilecik PTT Başmüdürü Serhat Bozkurt ve sendika üyeleri katıldı.

Türkmen programın sonunda Budak’a hediye takdim etti.

BAŞKAN BUDAK: “ASGARİ ÜCRET 4500-5000 TL’DEN AZ OLMAMALI”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. önemli olan 4500 tl olması değil alım gücünün artması yoksa maas 5000 tl olur yağın fiyatı 250 tl ne fark eder

    Cevapla
Bizi Takip Edin