Başkan Bakkalcıoğlu: “Biz 2 senedir müteahhit kullanmıyoruz, kendimiz yapıyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak yapıldı.


Metristepe Kültür Merkezi çok amaçlı salonunda yapılan toplantıda, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında 4 gündem maddesi görüşüldü.

Toplantıda Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Kasım ayı meclis toplantısında AK Parti Belediye Meclis Üyeleri tarafından yöneltilen soruları cevapladı.

“SEHVEN YAPILAN YANLIŞ”

Fabrikalardaki atık su ücreti ile ilgili yapılan bir yanlışlık olduğunu ve bunun sehven yapıldığını aktaran Başkan Bakkalcıoğlu, “Sehven yapılan yanlışın komisyonda düzelmesine nezaket göstererek teşekkür ettim.” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“ZARAR YOK ARKADAŞLAR”

Daha sonra kaç para zarar edildi diye bir soru geldi. Zarar yok arkadaşlar. Zarar olması için uygulamaya geçmek lazım. Bu sehven hata düzeltildiğinde ilk mecliste tamamlanma şansı var. Ayrıca fabrikalardan artezyenlerden aldığımız atık su uygulamasından da ayrıca 1 milyon 122 bin lira gibi bir tahsilatımız var.

“TAŞERONDAN GEÇEN PERSONELLER VAR”

Su Kanalizasyon Müdürlüğü’nün bütçeleri ile ilgili olarak buradaki uçuk rakam farklı rakam 2018’deki. 2018 yılında biliyorsunuz taşerondan geçen personeller var. Bu 5 milyon liralık 2019’daki bütçede 1 milyon 258 bin liralık personel A.Ş. ye geçen kişilerin Su Kanalizasyonda gösterilmesi nedeniyle ödenek şişmiş.

“BİZ MÜTEAHHİT KULLANMIYORUZ, KENDİMİZ YAPIYORUZ”

Ayrıca 1 milyon 652 bin liralıkta müteahhitlik hizmeti var. Biz 2 senedir özellikle Müteahhit kullanmıyoruz. Kendimiz yapıyoruz. 2020 yılını sıfır müteahhit harcaması ile tamamladık. O eski yıllardaki müteahhit ödemeleri bizim dönemimizde yok artık

 

“İKİ KATINA ÇIKARTTIK”

Belediyenin gelir kaybının nasıl olduğunu, TEDES ve BIOSUN firmaları ile yapılan sözleşmeler ile açıklayan Başkan Bakkalcıoğlu, TEDES’le 2015 yılında 10 yıllık yapılan sözleşmede kesilen her 100 lira cezanın 5 lirası belediyeye gelirken bunu 2 katına çıkarttıklarını, Biosunla yapılan sözleşmenin bir imtiyaz sözleşmesi olduğunu da söyledi.

“TOPLAM ZARAR 5 MİLYON LİRA”

Başkan Bakkancıoğlu son olarak, yapılan sözleşmede belediyeden bertaraf ücreti alınmasına rağmen çöplerin bertaraf edilmediğini, çöplerin vahşi depolama sahasına döküldüğünü, bu konu ile ilgili başlattıkları mahkeme sürecinin ardından firma ile anlaşarak belediye bütçesine Biosun firmasından 2.075.000 lira geri alarak belediye bütçesine gelir sağladıklarını, Haziran ayından beri vahşi depolama sahasının kullanılmadığını çöplerin toplanarak Kızıldamlar’a götürüldüğünü, bu yapılan sözleşme gereği 2015-2016- 2017-2018 yıllarında belediyenin toplam zararının 5.000.000 lira olduğunu söyledi.

GÜNDEM MADDELERİ

Diğer yandan, toplantıda 2021 Yılı Belediye Meclisinin aylık tatilinin belirlenmesi konusunun görüşülerek aylık tatilin Temmuz ayında yapılması oy birliği ile kabul edildi.

“5393 Sayılı Kanunun 18. 48. ve 49. Maddeleri ve Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik’in 1.maddesine göre Boş Kadro Unvan ve Dolu Kadro Derece değişikliği” konusu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

“3194 sayılı İmar Kanunun 8.maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden; Bozüyük İlave Revizyon İmar Planı Plan Hükümlerinde ilave yeni maddeler eklenmesi, bazı maddelerin çıkarılması ve bazı maddelerde değişiklik yapılması için hazırlatılan imar planı değişikliği talebinin görüşülmesi” konusu da oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi.

Başkan Bakkalcıoğlu: “Biz 2 senedir müteahhit kullanmıyoruz, kendimiz yapıyoruz”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin