Başkan Aydeniz: “Mağduriyet Yaşanıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Selman Aydeniz, son günlerde akaryakıt ücretlerine gelen zamlar ile birlikte şoför esnafının sorunlarını gündeme getirdi.

Sektörün yavaş yavaş, ilmek ilmek bittiğini anlatan ve akaryakıt fiyatlarına gelen zamlara da sitem eden Başkan Selman Aydeniz, “Allah aşkına ondan sonra zam yapınca yok şöyle olmaz, böyle olmaz diyorlar. Sanki sektörün içinde gibi klavye adamlığı yapıyorlar. Eleştirince sen bir dur diyorlar. Eğer ki; devletimiz kurtulacaksa buyursun bir aracım var birde canım o da devletime feda olsun” dedi.

İlerleyen günlerde öğrencileri taşıma işinde de mağduriyet yaşanmaması için fiyatlarda ivedilikle düzenleme yapılmasını isteyen Başkan Aydeniz, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“BİLECİK’TE İHALE 9 AY OLARAK YAPILIYOR”

Bilecik’te faaliyet gösteren yolcu, öğrenci ve personel taşımacılığı yapan esnaflarımızın bir kısmı tarife bir kısmı da yalnız öğrenci servisi ve personel taşımacılığı yapan esnafımızın maalesef böyle bir tarifelerinden dolayı daha önceki yıllarda okullar açılırken ve kapanırken bir fiyat belirlenir ve o fiyat üzerinden sezon biterdi. Milli eğitim taşıma yolu ile köylerden ilimize gelen öğrenciler için diğer illerde bir aylık veya 3 aylık ihaleler yapmış olup, ilimizde maalesef 9 ay olarak yapıldığından dolayı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu mağduriyetin giderilmesi için ihalenin tekrar revize edilmesine ihtiyaç olmuştur. İlerleyen günlerde öğrencilerimizin taşıma işinde mağduriyet yaşamaması için ivedilikle düzenleme yapılmasını arzu ederiz.

“HANGİ SORUNU ANLATAYIM?”

Hangi sorunu anlatayım bir sektörün yavaş yavaş ilmek ilmek bitişini mi anlatayım şehir içi dolmuşlarına yaptığımız zam eridi gitti onu mu anlatayım, yeni yıl geliyor fabrika servisi çeken arkadaşlar sözleşme yenileyecekler yada en ucuz ne kadara servis çektirebilirim hesapları yapanları mı anlatayım, kamyoncu esnafımızın zaten var olan sorunlarının yanında elinde bir telefon, bir masası olan aracıların daha çok para kazandığını mı anlatayım, milli eğitim öğrenci taşıması yapan esnafımızı mı anlatayım akaryakıt fiyatlarının KDV siz hesaplandığını ama KDV li aldıklarını mı anlatayım, ihale çarpanların zaten yanlış olduğunu mu yada eylülde ihaledeki akaryakıtın 6.90 dan hesaplandığını mı anlatayım, taksicilerimizin taksimetre fiyatlarının artık masraflarını karşılamadığını mı anlatayım, iller ve ilçeler arası çalışan arkadaşlarımın boş gidip geldiğini mi anlatayım, yedek parça fiyatını mı, lastik, şoför açığını, kasko, sigorta ve vergi sorununu mu anlatayım.

“BAŞKA BİR SEKTÖRDE BU KADAR DERT, KEDER YOKTUR”

Allah aşkına ben hangi sorunu anlatayım inanın yarın çocuklarımıza bir miras bırakamayacağız onu mu anlatayım. Bir sektörde inanın bu kadar dert, keder yoktur herhalde. Bizlere sorulmadan yapılan yanlışlıklar. Ben daha ne anlatayım, ödenemeyen kredileri mi, icralıkları mı yada aracı arıza yapınca yaptıramayan ya da aracı kenara atanları mı anlatayım? Allah aşkına.. ne münasebet.. Akaryakıt 11.50 olacakmış.. yapmayın Allah aşkına ondan sonra zam yapınca yok şöyle olmaz, böyle olmaz diyorlar. Sanki sektörün içinde gibi cıyaklıyorsunuz ya da klavye adamlığı yapıyorsunuz. Eleştirince sen bir dur oluyoruz. Eğer ki; devletimiz kurtulacaksa buyursun bir aracım var birde canım o da devletime feda olsun.

 

Başkan Aydeniz: “Mağduriyet Yaşanıyor”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Selman başkanım söylediklerinizde çok haklısınız Allah kolaylık versin. Bilecikteki dolmuşlar Öğrenci kapasitesini taşımıyor dolmuşlar eski ve çok tehlikeli şekilde okula gidiyoruz. Pandemide sınırlı yolcu alması gerekirken normal zamandakinden bile fazla yolcu alınıp Allaha emanet yola çıkılıyor. Bayırlardan inerken frenlerden ses geliyor. Polis denetimi olduğu zaman dolmuşcular çevirmeye yakalanmamak için birbirine haber verip güzergah değiştiriyor.

    Cevapla
  2. 22 Aralık 2021, 16:19

    bitmezsiniz korkma

    Cevapla
  3. BİTMEZ BİTMEZ…

    Cevapla
Bizi Takip Edin