Başkan Akyıldız: “Sağlık Çalışanlarının Çocukları Ortada Kaldı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memur-Sen Bilecik İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, pandemiyle mücadelede sürecin çok uzun olduğunu ve sağlık çalışanlarının çok yorgun olduğunu söyledi.

Akyıldız, yayınladığı açıklamada sağlık çalışanlarının Covid temaslı olduğunda ailesinde pozitif vaka çıksa dahi çalışan sayısı azlığı nedeniyle filyasyon takibine alınmadığını ve ailesine bakma şansı verilmediğini ifade etti.

Sağlık çalışanlarının çocuklarının ortada kaldığını sözlerine ekleyen ve empati kurulması gerektiğini yineleyen Akyıldız, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI NEDEN Mİ ORTADA KALDI?”

1- Sağlık Çalışanlarının büyük bir çoğunluğu yine kendi gibi başka bir Sağlık Çalışanı ile evli ve bakanlığın yaptığı son düzenlemelerle;
-Yıllık izin almak yasak, Rapor almak yasak, Ücretsiz izne ayrılmak yasak, istifa etmek yasak, Emekli olmak yasak,
Covid olsa bile çalışan sayısı azlığı nedeniyle 7 gün sonra iş başı yapmak zorunda, Covid temaslı olduğunda (Ailesinde Covid (+) çıksa dahi) çalışan sayısı azlığı nedeniyle filyasyon takibine bile alınmamakta, ailesine bakma şansı bile verilmemektedir.

“ÇOCUK BAKICISI BULAMAMAKTADIRLAR”

2- Pandemi nedeniyle tüm hizmet alanlarında olduğu gibi çocuk bakıcılığı sektörün de de çalışan bulunamamaktadır. Özellikle Sağlık Çalışanlarının evine kimse girmemekte, bakım için kendi evine de kabul etmemektedir. Çünkü ;

-Toplum salgının seyrinden çok olumsuz etkilenmiş olup psikolojik olarak etki altında kalmıştır.
-Çocuk bakıcıları süper taşıyıcı ilan edilen çocuklarla temas etmek istememektedir. bulaş riskine karşı ekonomik krize rağmen mesleklerini yapmaktan vazgeçmişlerdir. Bu ortamda Sağlık Çalışanları çocuk bakıcısı bulamamaktadırlar.

“KOŞULLAR İZİN VERMEYEBİLMEKTEDİR”

3-Sağlık Çalışanlarının kendi Anne-Babaları ve akrabaları da 65 yaş üstü ve kronik hastalıklara sahip olabilmekte, ayrıca kilometrelerce uzakta başka şehirlerde yaşamaktadırlar.

-Herkes kendi memleketinde çalışmamakta çalışsa bile çocukların imece usulü bakımı için koşullar izin vermeyebilmektedir.

-Bulaş riskine karşı yatılı olarak akraba dahi olsa bakımı üstlenmek istememektedir.

“GİZLİ KAÇAK GÖTÜRÜLMEKTELER”

4- Kreş ve Okulların kapanmasıyla birlikte yüzbinlerce Sağlık Çalışanı çocuğu ortada kalakalmıştır.
-Kreş ve okulda güvende olan, nerede olduğu ne yaptığı bilinen çocuklar ya evde tek başlarına bırakılmak zorunda kalmış ya da anne babaları tarafından çaresizce çalışma alanları olan Sağlık Kurumlarına gizli kaçak götürülmektedir.

“ÇOK YORGUNLAR”

Pandemiyle mücadelede süreç uzun Sağlık Çalışanları çok yorgun.. Her Hastanede Sağlık Çalışanlarının çocukları için mutlaka Kreş olacak sözünden, gelinen şu son nokta düşünüldüğünde tablo hiç de iç açıcı değildir. Fakat bu sefer geleceğimizin güvencesi çocuklarımız ve pandemiyle mücadele de tek umudumuz Sağlık Çalışanlarımızın huzuru söz konusudur. Bu konu imece usulü ile çözülebilecek bir konu değildir. Mutlaka Kamu otoritesinin iradesiyle çözülmelidir.Şifa dağıtan ellerin evlatları ortada kalmıştır. Onlar başka hastalara, bizlere bakarken onların evlatlarına bakacak ne bir kimse ne de bir kurum kalmıştır.

“HEMEN ŞİMDİ KURULLAR TOPLANMALIDIR”

Bürokrasi ivedi doğru süreç yönetimi yapmalı şu an neredeyse gece-gündüz fazla mesaiyle memleket te tek çalışan sektöre gereğini yapmalıdır. Evlatlarımız devlet güvencesiyle ve güvenilir eller de bakılmalıdır. Hemen şimdi kurullar toplanmalı, gerek illerde gerek Bilim Kurulu gerekse de sektörün tüm idari kadroları üzerinde ivedi bir şekilde çalışmalıdır.

“BİRAZ EMPATİ HEPSİ BU”

Ve asla unutulmamalıdır ki; Evladı ortada kalmış bir Sağlık Çalışanından kimseye fayda gelmez virüsle canla başla mücadele eden emektar Sağlık Çalıçanları eviyle-işi arasına sıkışmış durumdadır. Çoluk-çocuğu, en hafif tabirle ortada kalmıştır. Herkes esnek mesaiyle çalışıp, çocuklarının başında dururken, Sağlık Çalışanları bakım çağındaki çocuklarını zor şartlarda bırakıp, gece-gündüz hasta bakmaktadır. Bu çile artık son bulmalı, çocuklar güvende olmalıdır. Aslına bakarsanız Sağlık Çalışanlarından gelen serzeniş ve beklentilerle bir sayfa yazdık, çizdik, anlattık, ama sanmayın ki çok şey istiyoruz…!

 

Başkan Akyıldız: “Sağlık Çalışanlarının Çocukları Ortada Kaldı”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 21 Kasım 2020, 02:34

    Hastanelerde bir kısım ayrılarak kreşe dönüştürülebilir .. izole bi alan oluşturulup…

    Cevapla
Bizi Takip Edin