BALKANLARDAN BİLECİK’E ”TARİH VE KÜLTÜR” GEZİSİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye Genelindeki değerler eğitimi çerçevesinde faaliyetlere katılan öğrenciler, ilimiz ve ilçelerine yaptıkları gezi kapsamında Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı ziyaret etti.

Yunanistan’ın Trakya kesimindeki Osmanlı kasabası olan Gümülcine ve İskeçe kentlerinde yaşayan Türk öğrencilerinden oluşan heyedt, ecdat yadigarı toprakları gezmek üzere Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’e geldiler.

 

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, kafile üyelerine teşekkür etti.

 

 

Bilecik’in tarihi ve kültürel değeri hakkında öğrencilere bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Öncelikle Tarih ve Kültür Şehri Bilecik’te sizleri ağırladığımız için duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bizler Bilecik’: Taşı Mermer, Toprağı Seramik, Yaprağı İpek, Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Beşiği, Şeyh Edebali Diyarı, Ertuğrul Sancağı olarak tarif ediyoruz. Bilecik Osmanlı Devletinin kurulduğu topraklar olduğu gibi Kurtuluş Mücadelesinde önemli zaferlerin elde edildiği toprakların adı. Bilecik sanayisi ve ekonomisi yanı sıra doğal güzellikleri ve var olduğu kaynaklar itibariyle ülkemize aldığından çok veren ve üreten bir şehir. Bizler de 13 yıldır bu güzide topraklara hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sizlerin de gittiğiniz her yere ve ailenize selam ve muhabbetlerimizi bildirmenizi rica ediyour’ ‘ifadelerini kaydetti.

 

 

Edirne Darül Hadis Cami İmam Hatibi ve Kafile Başkanı Mahmut Eroğlu ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye Genelindeki değerler eğitimi çerçevesinde faaliyetlere katılan öğrencilerin Bursa, Bilecik, Söğüt, Ankara ve İstanbul’dan oluşan bir tur kapsamında geziler düzenlediğini belirterek; ”Ata toprağı Bilecik’te olduğumuz için büyük mutluluk yaşıyoruz. Bu ziyaretlerimiz ile gençlerimiz ve çocuklarımıza tarih bilincinin yanı sıra manevi değerleri anlatmak gibi önemli amaçları gözetiyoruz. Bursa ve Bilecik’i gezdik ve hayran kaldık. Belediye Başkanımız Selim Yağcı ve ekibine de misafirperverlikleri dolayısıyla ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, ziyaretin sonunda Darül Hadis Cami İmam Hatibi ve Kafile Başkanı Mahmut Eroğlu ve beraberindeki öğretmenlere, üzerinde Osmanlı Arması bulunan tablolar hediye ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

BALKANLARDAN BİLECİK’E ”TARİH VE KÜLTÜR” GEZİSİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin