Balık ölümleri üzerine “Karasu Deresi”nde inceleme başlatıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz gün gündeme getirdiğimiz “Karasu Deresindeki balık ölümleri” haberinin ardından, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.

Bozüyük’ün Bozalan köyü çevresinden doğan, Bozüyük’ten Dikilitaş Deresi’ni Pazaryeri’nden Sorgun Deresini, Selöz Deresini, Hamsu Deresini, Bekdemir Deresi’ni alarak akan, Bayırköy beldesi yakınlarından çıkan ve Osmaneli sınırına yakın konumda Sakarya Nehri ile birleşen Karasu Deresindeki balık ölümleri vatandaşları tedirgin etmişti.

Bunun üzerine Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü hemen harekete geçerek, bölgeden balık ve su numuneleri alınarak gerekli analizler yaptırılmak üzere ilgili laboratuvara gönderildi.

BALIK ÖLÜMLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ

Konu hakkında açıklama yapan Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Necmettin Yoldaş, şu ifadelere yer verdi:

İlimiz merkezinden geçerek Vezirhan istikametinde akan ve ileride Sakarya Nehri ile birleşen Karasu Deresi’nde balık ölümleri olduğu yönünde il müdürlüğümüze gelen ihbar üzerine il müdürlüğümüzce konunun açıklığa kavuşturulması için bölgede çalışma başlatıldı. Söz konusu derede il müdürlüğümüz ekiplerince yapılan incelemeler ve kontroller sonucunda Karasu Deresi’nden balık ve su numuneleri alınarak gerekli analizler yaptırılmak üzere ilgili laboratuvara gönderildi. Balık ölümlerinin takipçisiyiz.


İLGİLİ HABERLER:

Balık ölümleri üzerine “Karasu Deresi”nde inceleme başlatıldı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin