BAKKALCIOĞLU;” 2 MİLYON 75 BİN LİRAYI BELEDİYE’YE GERİ KAZANDIRDIK”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Belediye Başkanı Talat Bakkalcıoğlu BİOSUN ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakkalcıoğlu BİOSUN firmasının geçmiş dönemden bugüne kadar topladığı çöpleri vahşi depolama yöntemiyle depoladığını, ilçeden çöpleri alıp tesise götürüp bertaraf etmediğini belirterek;” biz bu ücreti ödemeyiz” dediklerini aktardı.

Konuyla ilgili BİLECİK ARENA programında Gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Bakkalcıoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“BİZ BU ÜCRETİ ÖDEMEYİZ”

“Bizim vahşi depolama çöplüğümüz var. Bu yer son yıllarda vahşi depolama alanı olarak kullandığımız yer. BİOSUN firması  bizim çöpümüzü buraya döküyor,Bozüyük’ten tesise götürüp bertaraf etmiyorlar.Bu firmaya ödenen birlik tarifesindeki bertaraf ücreti ve tesisi taşıma ücretini de ton fiyatı olarak Belediyeden talep ediyor.Biz buna itiraz ettik.Yani vahşi depoya taşıyorsun tesise götürmüyorsun, ‘biz bu ücreti ödemeyiz’ dedik ve birlik tarifesini de mahkemeye taşıdık.İdari yargı sürerken BİSON ile görüşmelerimizde biz haklı bulunduk.Birlikte haklılığımızı bu noktada teyit ediyordu.

“2 MİLYON 75 BİN 251 LİRA 32 KURUŞU GERİ ALDIK”

Neticede geçtiğimiz ay bir anlaşmaya vardık.2019 yılı 12. Ay’ı ve Mayıs Ay’ı 2020 yılında bize kesilen 17 aylık faturaları biz göreve gelmeden önceki de dahil bütün faturalardan 2 milyon 75 bin 251 lira 32 kuruşu geri iade aldık.Yani bütçemize BİOSUN’un faturalarından bu kadar bedeli aldık ve mahkemeden de vazgeçtik.

“BURADA AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLATACAĞIZ”

Önemli olan şu;Mayıs’ın 22’sinden beri artık bizim çöpümüz tesise taşınıyor.Yani bu çöplüğümüz artık elimize kaldı.Daha önce yapılmış bir rehabilitasyon projemiz var ama, vahşi depolama devam ettiği sürece o rehabilitasyon olmuyor.Şimdi biz oradaki çalışmalara başlayacağız.Eski bölgemizde çarşı projemizde çok yüklü bir hafriyatımız var.Oradan iyi de bir toprak ta çıkacak.Burada ağaçlandırma çalışmalarına da başlayacağız.Yani 2 milyon 75 bin lira gibi bir parayı Belediyemize geri kazandırdık”

BAKKALCIOĞLU;” 2 MİLYON 75 BİN LİRAYI BELEDİYE’YE GERİ KAZANDIRDIK”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin