Atıştırmalıkların Yanına Gidecek Çikolata Çeşitleri Nedir? Hangileri Çok Tercih Edilmektedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günlük hayatta bazen açlığı bastırmak için bazen ise ağzın tatlanması için küçük atıştırmalıklara ihtiyaç duyulur. Bu atıştırmalıklar genellikle tatlı seçenekleri arasından tercih edilmektedir. Küçük bir kurabiye akla gelen seçeneklerden biri olurken birçok kişi tercihini çikolatalardan yana kullanmaktadır. Bitter, sütlü veya beyaz fark etmeksizin sevilen bir gıda olan çikolata adeta uçsuz bucaksız bir konudur. livaartisan.com kurucularından Oğulcan Ataman atıştırmalıkların yanına gidecek çikolata çeşitlerinden bahsederek, çikolatalar ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı. Çikolataların geniş dünyasına yeni bir bakış açısı kazanılması adına bazı başlıklara değindi.

Çikolata Nedir?

Çikolata, kakao hammaddesinden yapılan tüm dünya genelinde sevilen bir gıdadır. Sütlü, beyaz veya bitter seçenekleri bulunmaktadır. Bitter çikolatanın sağlık üzerindeki etkileri kanıtlanmış olup, bu üç çikolata çeşidi içerisinde bulunan kakao ve süt miktarına göre ayrılmaktadır. İçerisinde bulunan kakao miktarı arttıkça çikolata, damakta daha sert bir tat bırakır. Çikolata üretici firmaları arasında çikolata içeriği değişkenlik gösterir. Bazı firmalar çikolataya daha fazla şeker ve yağ koymaktadır. Kullanılan kakaonun kalitesi direkt olarak çikolatanın kalitesini etkilemektedir. Bundan dolayı çikolata içeriği on derece önemlidir. Bunun yanı sıra çikolatalar çeşitli kuru yemişler veya bisküviler ile çeşitlendirilir. Günümüzde birçok farklı aromada çikolata bulunmaktadır.

En Çok Tercih Edilen Çikolata Hangisidir?

Çikolatalar şekillerine ve aromalarına göre ayrılmaktadır. Gelenekselleşmiş çikolata şekilleri arasında madlen çikolatalar ve draje çikolatalar yer almaktadır. Madlen çikolata, kare veya yuvarlak hatlara sahip atıştırmalık olarak tüketilen çikolatalardandır. Özellikle, kahve yanına birer adet madlen çikolata konulması jest niteliği taşır. Paketli veya paketsiz birçok farklı madlen çikolata çeşidi bulunur.

Draje çikolatalar ise çikolataya farklı bir dokunuş katılmasına olanak tanır. Tek lokmalık olan draje çikolatalar tamamı ile çikolatadan oluşabildiği gibi çeşitli aromaları da bulunmaktadır. Karamel dolgulu, fındıklı, fıstıklı, bademli, çilekli ve daha birçok farklı içeriğe sahip draje çikolata mevcuttur. Draje çikolata da madlenler gibi paketli veya paketsiz üretilmektedir. Çikolatanın servis edileceği yere göre tasarımını seçmek daha doğru olmaktadır. Draje çikolataların dış görünüşleri de birbirinden farklıdır. Bu durum çeşitli çikolataların bir araya getirilmesi ile görsel bir şölen ortaya çıkmasına olanak tanır.

Çikolata Hediye Olarak Verilebilir Mi?

Çikolata, sevilen bir gıdadır. Son dönemlerde üretilmeye başlanan kişiye özel çikolatalar, farklı bir hediye alternatifi oluşturmaktadır. Kimi zaman üzerine “seni seviyorum” gibi mesajların da yazılması özel günlerde çikolataların tercih edilirliğini arttırmaktadır. Bunun yanı sıra, bebek ve nişan çikolataları gibi seçenekler de oldukça popülerdir. Bebeğin veya çiftlerin isminin yazılı olduğu ambalajlarla kaplı bu çikolatalar gelenlere ikramlık olarak dağıtılmaktadır. Daha şık ve gösterişli model arayan kişiler için dekorlu çikolatalar da bulunmaktadır.

 

Kaynak: haber32.com.tr

Atıştırmalıkların Yanına Gidecek Çikolata Çeşitleri Nedir? Hangileri Çok Tercih Edilmektedir?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin