ARTIK TEDAVİ İÇİN İL DIŞINA GİDİLMEYECEK!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lazerle böbrek taşı kırma tedavisi artık ilimizde de gerçekleşmeye başladı. Kan ve kesi ortamı olmadan böbrek taşlarını kırabilen cihaz için artık çevre illere gitmeye gerek kalmadı.

Bilecik Kamu Hastaneleri Birliğince 2015 yılından başlayıp 2016 yılının ilk 3 ayına kadar tamamlanan tıbbi cihaz alımı ve hizmet geliştirme konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

2016-05-30-artik-o-tedavi-icin-baska-illere-gidilmeyecek (1)

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Burak Öztop, yeni alınan ”Holmiyum lazer” isimli cihaz ile böbrek taşlarının kansız ve kesi ortamı olmadan, kırılmasının sağlandığını belirterek, Türkiye Kamu Hastaneleri Genel Kurumu ile yapılan görüşmeler sonucunda 994 bin liralık tıbbi cihaz yatırımı yapıldığını söyledi.

Cihazların 3 parça ihale ile alındığını ve içerisinde yeni doğan işitme, radyo frekans, defibrilatörler, ameliyat masaları, hot pack kazanları, tünel fototerapiler, dijital fundus kamera, plazma eritme cihazları, ameliyat masa lambaları ve flexible sistoüreterorenoskop taş kırma lazer sistemi olmak üzere 994 bin 790 liralık tıbbi cihaz yatırımının Bilecik’e kazandırıldığını bildirdi.

Böbrek taşı kırma tedavisi için il dışına çıkmaya gerek kalmadığını dile getiren Öztop, hastalarımızın işlerini il içinde çözerek hem gereksiz masraflardan hem de gereksiz ulaşım sıkıntısından kurtarmak istediklerini sözlerine ekledi.

Op. Dr. Ali Haydar Yılmaz tarafından basın mensuplarına flexible sistoüreterorenoskop taş kırma lazer sistemi hakkında sinevizyon eşliğinde detaylı bilgi verildi.

Bilgilendirme toplantısına, Başhekim Hüseyin Üçkardeş ve üroloji uzmanları Süleyman Şahin, Ali Haydar Yılmaz ve Mahmut Koç katıldı.

“Holmium lazer” isimli cihaz (lazerle taş kırma) hakkında böbrek taşlarını Öztop, Holmium lazer’in kansız ve kesi ortamı olmadan oluşan bir cerrahi yöntem olarak taşın kırılmasını sağlayacak cihaz olduğunu ifade ederek, “Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuyla yapılan görüşmeler sonucunda ilimiz e 994 bin liralık tıbbi cihaz yatırımı yapıldı. Bunların içinde ilimizde yapılmayan lazerle taş kırma le ilgili Ürolog Doktorlar ile beraber bilgilendirme yapılıp, artık ilimizden başka çevre illere giden hastalar  artık işlemlerini Bilecik Devlet Hastanesinde yapabilecekler. Böylece gereksiz masrafların ve ulaşım masraflarından kurtulacaklar” dedi.

IMG_6828 IMG_6826 IMG_6827 IMG_6829

ARTIK TEDAVİ İÇİN İL DIŞINA GİDİLMEYECEK!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin