AMAN DİKKAT! – BİLECİK’TE YASAK BAŞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü resmi web sitesinde yayınlanan habere göre,  15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında iç sularda mevcut sazan, yayın, kadife, tatlı su kefali gibi balıkların amatör ve ticari olarak avlanmasının yasak olduğu, yasak dönemde su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen balıkçılara yasal işlem uygulanacağı söyleniyor.

Bilecik İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü resmi web sitesinde yayınlanan haber ise şöyle;

Su Ürünleri avcılığının belirli kurallar çerçevesinde yapılması amacıyla Bakanlığımızca hazırlanan, amatör ve ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen 3/1 ve 3/2 numaralı tebliğ hükümleri gereğince; 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında iç sularımızda mevcut sazan, yayın, kadife, tatlı su kefali gibi balıkların amatör ve ticari olarak avlanması yasaktır.

Müdürlüğümüz Su Ürünleri Kontrol Görevlilerince, Emniyet, Jandarma, Orman Muhafaza teşkilatları mensuplarınca ve 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununu ile belirlenmiş koruma ve kontrolle vazifeli diğer kamu görevlilerince göl, gölet ve akarsularda gerçekleştirilecek kontrol ve denetimlerle, yasak dönemde su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen balıkçılara yasal işlem uygulanacaktır.


bilecik haberleri

AMAN DİKKAT! – BİLECİK’TE YASAK BAŞLADI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 14 Nisan 2016, 16:33

    Harika süper BOHÇACI larada bir dur diyebilsek adamlar resmen KATLİAM yapıyor biz nasıl tarihleri bekliyorsak onlarda BEKLESİN SAYGILAR

    Cevapla
  2. 18 Nisan 2016, 14:10

    bizler yasak zamanları bekliyoruz. Bazı arkadaşlar sezon acık kapalı fark etmeden tırıvırı ve ağ atmaya devam ediliyor sezon acık ve kapalıyken de daha sık kontrol edilmeli. bu konuda tarım il müdürlüğümüzün daha verimli çalışmalar yapması lazım

    Cevapla
Bizi Takip Edin