Alper Tuncay, Taekwondo’da Türkiye Şampiyonu oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alper Tuncay, Sivas’ın ev sahipliğinde düzenlenen Taekwondo Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu oldu.

Türkiye Tekvando Federasyonu ile Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde yapılan Tekvando Yıldızlar Türkiye Şampiyonası 2 bin 600 sporcunun katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Şampiyonaya Bilecik’ten katılan Dodurga Spor Kulübü sporcusu Alper Tuncay, 61 kg erkekler kategorisinde rakiplerine tek bir raunt vermeden nakavtla yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. Tuncay, bu sonuçla birlikte Dünya şampiyonasına direkt gitme hakkı elde etti.

Bir diğer Dodurga Spor kulübü sporcusu Neslişah Ençok ise 41 kg kızlar kategorisinde 145 rakibi arasında verdiği mücadelede Türkiye 5.’si oldu.

“DODURGA TARİH YAZMAYA DEVAM EDİYOR”

Tuncay ve Ençok’un başarısıyla gurur duyduklarını dile getiren ve sporcuları tebrik eden Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Sivas’ta devam eden Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonasında 61 kg Erkeklerde Alper Tuncay rakiplerine tek bir raunt vermeden nakavtla yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. Sporcumuz bu sonuçla beraber Temmuz ayında yapılacak Dünya Şampiyonasına direkt gitme hakkı elde etti. 41 kg kızlarda mücadele eden bir diğer sporcumuz Neslişah Ençok 145 rakibi arasından Türkiye 5.si olmuştur. Hocalarımızı, sporcularımızı ve ailelerini tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Hedef bayrağımızı Dünya Şampiyonasında kürsüde dalgalandırmak.” ifadelerine yer verdi.

Alper Tuncay, Taekwondo’da Türkiye Şampiyonu oldu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin