AK PARTİ’DEN MİTİNG GİBİ TOPLANTI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik İl Başkanlığı tarafından Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısında salona sığmayan kalabalık, hep bir ağızdan ‘Kararımız Evet’ diye haykırdı.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının Divan Üyeliklerine Başkanlık için Ümran Karayiğit seçilirken üyeliklere Mustafa Tığ, Mustafa Turhan, Nurcan Çakmak seçildi.

Açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık yaparken, Milletvekili Halil Eldemir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın konuşmalarının ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Türkiye’nin geldiği noktada yeni bir yönetim sistemiyle tanışmaya mecbur olduğunu kaydetti.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanı’nın meclisi seçime götürme, fesh etme, seçime götürme gibi bir yetkisinin söz konusu olmadığını ve bu söylemlerin vatandaşın kafasını karıştırmaya yönelik girişimler olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’de Ekim ayı grup konuşmasını aktaran Ataş, “Devlet Bahçeli’nin, Türkiye’nin yeni bir yönetim sistemine ihtiyacı olduğunu söylemesi ve 2014 tarihinde halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın yönetim sistemini yeniden masaya yatırarak bir yönetim tarzı uygulayalım teklifi üzerinde AK Parti ve MHP arasındaki görüşmelerde 21 maddelik değişiklik teklifi gündeme gelmiştir. CHP lideri Kılıçdaroğlu’na bu teklifler götürülmek suretiyle beraber ve ortak bir Anayasa yapalım, değişiklik yapalım tekliflerine CHP kapısını kapatmış ve duyarsız kalmıştır.” ifadelerini kullandı.
21 maddelik Anayasa değişikliği teklifinin TBMM meclisi gündemine 18 madde olarak getirildiğini hatırlatan Ataş, “Bu değişiklikler ile kafanızı karıştırmak için Türkiye’de diktatörlük geliyor diye duyabilirsiniz. Allah’tan korkun akşama kadar durmadan kutsal değerlere hergün küfür edeceksin, hakaret edeceksin ve hiçbir ceza almayacaksın. Hala diktatör diyeceksin. 1954 tutanağındaki zihniyet nasılsa bugünkü zihniyette aynı, değişen hiçbirşey yok. Cibilliyetleri böyle olduğu için geçmişteki cibilliyetleri ile bugünkü cibilliyetleri aynı örtüşüyor, değişen hiçbirşey yok.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli koşturduğunu ve sebebinin sonraki nesillere güzel bir Türkiye bırakmak için olduğunu söyleyen Karacan ise, “Bizim bu memleketten başka gidecek hiçbiryerimiz yok. Balkanlarda, uzak doğuda ve doğuda problemler oldu ve dünya’nın neresinde bir mazlumun problemi varsa gelebilecekleri bir Türkiyeleri vardı ama bilesiniz ki bizim buradan başka gidebilecek bir yerimiz yok. Bu memleket bizim ve biz buna sonuna kadar sahip çıkmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

 

 

Konuşmaların ardından Karaca’nın çağrısına “kararımız evet” diyerek yanıt veren kalabalık, Sakarya teşkilatının çağrısına, ellerinde Türk Bayraklarıyla “Milletimizin istiklali ve istikbali için, güçlü bir Türkiye için, kararımız Evet, biz hazırız Yalova sizde var mısınız?”diyerek Yalova’ya çağrıda bulundu.

AK PARTİ’DEN MİTİNG GİBİ TOPLANTI!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin