Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından “Aile” eğitimi düzenlendi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından “Aile” eğitimi düzenlendi.

MUH_8363

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sürekli Eğitim Merkezi’nde düzenlenen eğitimde yaptığı konuşmada, ailenin toplumun önemli unsurları arasında yer aldığını ve en küçük yaşam ünitesinin de aile olduğunu söyledi.

MUH_8347

Hayattaki her faaliyetin ana gayesinin mutluluk olduğunu vurgulayan Vali Nayir, şöyle konuştu:

“Eğer ailede mutluluğu sağlayamamışsak diğer hususlarda da mutluluğu sağlayamayacağımız gayet açıktır. Uygun şartlar oluşmuşsa eğitimin en güzel sağlanabileceği yer ailedir. Ama olumlu şartlar oluşmamışsa yine cehalete de kapı açacak yer aile olacaktır. Eğer kişiler farkındalığını oluşturmuş, bilincini o şekilde yönlendirmişse sağlam inançların kaynağı aile olur, ama yok bundan uzak kalınmışsa hurafenin, batıl inançların kaynağı yine aile olur. Aklınıza hangi konuyu getirirseniz getirin aileden başlayacağını göreceksiniz. Toplum olarak daha iyi günleri hedefliyorsak, yapmamız gereken öncelikle aile eğitimini sağlayabilmeliyiz. Toplumun geleceğe bakışını daha olumlu hale getirme görevi devlete verilmiştir. Aile problemleri hep batı ülkelerinde olur diye düşünülmeye başlanan problemler ama maalesef doğu ülkelerinde de aile problemleri fazlasıyla yaşanmaya başladı. Dolayısıyla böyle geniş yelpazedeki bir eğitime bizim fazlasıyla ihtiyacımız var.”

MUH_8353

Daha sonra aile eğitim uzmanları tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan uzman 25 personele eğitim verildi. 20 Kasımda sona erecek eğitim sonunda personele sertifikaları verilecek.

Aile eğitim programı kapsamında eğitim alan uzmanlar tarafından talep edilmesi halinde ailelere yönelik eğitimler düzenleneceği bildirildi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından “Aile” eğitimi düzenlendi.
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin