7’DEN 70’E BİNLERCE VATANDAŞ CUMHURİYET MEYDANINA AKIN ETTİ!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’de siyasi partiler ortak bir paydada buluşarak darbeye karşı tavır oluşturdular.

DSC_0122

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bilecik’te de siyasi partiler kol kola vererek demokrasi ve kardeşlikten yana olduğunu gösterdi. Bilecik ve ilçelerinden yola çıkan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanına akın ettiler. Meydanda toplanan vatandaşlar mehter marşlarına eşlik etti.

DSC_0072

Bilecik Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde konuşan Bilecik valisi Süleyman Elban, “15 Temmuz tarihimize çok kötü bir hatıra olarak geçecek ama tarihimizde çok sıkça rastladığımız, milletimizin yine dimdik ayağa kalktığı kahramanlık öyküsünü, diriliş hikayesini, yiğitlik, mertlik, fedakarlık ve vatan sevgisi örneğini o gece gördük. O geceden beri devletine, vatanına ve demokrasisine sahip çıkmak için gece bu meydanlarda nöbet tuttunuz, hepinizden Allah razı olsun. O gün kendisini tankların topların önüne, f16’ların önüne atarak şehit olan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize, yaralılarımıza Allah’tan şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

DSC_0031
AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ise millet olarak güzel bir imtihan verdiklerini belirterek, “Gece, gündüz demeden nöbetlerimize devam ettik. Halkın temsilcisi olanların arkasında durduk. Hiç bir siyasi gözetmeksizin ayırt etmeksizin, söz konusu vatansa gerisi teferruattır dedik. Eğer bunu unutsak kalbimiz kurusun, bunun hesabı onların burnundan fitil fitim gelecek. Gün birlik günü, bugün 15 temmuzdan daha güçlüyüz yarın daha güçlü olacağız.” dedi.

DSC_0007
CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Türkiye’nin bulunduğu bu coğrafyada başta yani başımızdaki ülkelerin iç durumunu biliyoruz, o nedenle o ülkeler gibi olmamak için buradayız. Bu ülkeler gibi iç savaşın olmadığı son kale Türkiye’deyiz. Türkiye son kaledir asla yıkılmayacaktır. Hep birlikte olmanın, birlikte yola çıkmanın ve bu ülkedeki 80 milyon vatandaşımızın bu ülkenin tapusuna ortak olmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, “vatan topraklarının atalarının kanlarıyla, ve şehitlerin canlarıyla miras bırakılan topraklar olduğunu belirterek, bir, beraber ve kardeş oldukça aralarına hiç bir nifakın giremeyeceğini ve 15 temmuzun ülke tarihinde bir milattır” dedi.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitinge, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti il başkanı Fikret Karabıyık, CHP İl başkanı Metin Yaşar, MHP İl başkanı Mehmet Karuk, 7 den 70’e binlerce vatandaş katıldı.

DSC_0080

DSC_0065

DSC_0014   DSC_0049  DSC_0076 DSC_0080 DSC_0081 DSC_0092 DSC_0098 DSC_0110 DSC_0122 DSC_0128 DSC_0130 DSC_0132 DSC_0134 DSC_0287 DSC_0348 DSC_0399 DSC_0409 DSC_0529 DSC_0551 DSC_0552

7’DEN 70’E BİNLERCE VATANDAŞ CUMHURİYET MEYDANINA AKIN ETTİ!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Orada pembe tişörtlü bir delikanlı var onunla tanışanilirmiyim

    Cevapla
    • Bir an benden bahsediyorsun sandım, ama benım gıbı bır suru pembe tişörtlü vardı :) umarım aradığını bulursun :) :) :)

      Cevapla
Bizi Takip Edin