736. ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANMA VE SÖĞÜT ŞENLİKLERİ ”YÖRÜK KURULTAYI” DÜZENLENDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

736. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri öncesi düzenlenen Yörük Kurultayı, Vali Tahir Büyükakın başkanlığında Söğüt ilçesinde yapıldı.

Vali Büyükakın, Ertuğrul Gazi Türbesi önünde AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Kaymakam Berkan Sönmezay ve Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ile Yörük Konfederasyonları temsilcileriyle birlikte Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret etti.

 

Vali Büyükakın, Belediye Türk Sofrasındaki kurultayda yaptığı konuşmada, Söğüt’ün bir ruh, kök, varoluş ve diriliş olduğunu, bu ruhu yaşatılması gerektiğini vurgulayarak, tarih boyunca birçok devletin kurulduğunu ve birçok devletin yıkıldığını ancak her seferinde yeniden var olmayı bildiğini kaydetti.

 

Başka milletlerin uzun süren hakimiyet kurabildiği ve hayatta kalabildiği bir coğrafya olmadığını, bu başarının Türk milletine nasip olduğunu ifade eden Vali Büyükakın, şöyle konuştu:

 

“SÖĞÜT BİR RUHTUR”

”Anadolu coğrafyasında bu geçişin yaşandığı coğrafyada bu kadar uzun süre hakim olmak, burada ayakta durmayı başarmak, küllerinden yeniden doğmak, her seferinde yeniden yeni bir medeniyet kurmak oradan dünyaya adalet götürmek sadece bizim milletimizin başarması mümkün olan yazdığı tarihle kendini ortaya koyan bir başarı olmuştur. Söğüt bir ruhtur. Bu ruhu yaşatmak bizim en büyük birinci borcumuzdur. Bu ruh bittiği zaman bu devletin ayakta durma şansı yok. Bu ruh, bu devleti her seferinde yeniden canlandıran bir ruhtur.

“BİRİNCİ VAZİFEMİZ SÖĞÜT RUHUNU YAŞATMAK”

Bu ruh milletin yüreğinin derinlerinde yaşattığı bir ruh. Çıkarıp ortaya koyması gerektiğinde hiç tereddütsüz gösterdiği bir ruhtur. Kurtuluş savaşında ve 15 temmuzda, tereddütsüz bir şekilde bu milletin içindeki ve dışındaki düşmanlara karşı canını, malını ortaya koyduğu ve gözünü karartmadan mücadele ettiği bir ruh. Dolayısıyla bizim birinci vazifemiz Söğüt ruhunu yaşatmak. Söğüt ruhu bizi biz yapan bir ruh ve biz öncelikle bu ruha hizmet edeceğiz. İçinden geçtiğimiz dönemde bu ruh kendini bir kez daha önemli hale getiriyor. Ruh, akıl, kılıç hepsi bir arada olduğunda medeniyet alıyor başını gidiyor.

 

“BİR VARLIK MÜCADELESİ VERDİK”

Aynı dönemi yaşıyoruz şu anda. Bir varlık mücadelesi verdik. Dışarıdakilerin maşası olan içerideki hainlere karşı bir mücadele verdik. O mücadeleyi de başardık. Duracaklar mı? durmayacaklar. İçeriden dışarıdan uğraşacaklar. Çünkü bu coğrafya zor bir coğrafya. Bu coğrafyada ayakta durmak zor. Ama başarabilecekler mi? hayır. Yurdumuzun üzerinde tüten son ocak sönmeden bizler aramızdan en sonuncusu canını vermeden bu dava bitmez. Biz teslim olmayız. Türk milleti varolduğu müddetçe dünyada ezilen milletlerin gözyaşını da biz dindireceğiz. Atalarımızın yaptığı gibi. Biz büyük bir milletin evlatlarıyız. Bizi büyük yapan bu ruhtur. Bu ruhu yaşattığımız müddetçe kıymetliyiz, değerliyiz. Onun için Söğüt ruhu yaşamalı ve Söğüt Şenlikleri bu ruhu yaşatmanın sembolü olarak her seferinde daha güçlü, bir öncekinden daha da güçlü, ondan sonrakini de daha da güçlü bir şekilde kutlanmalı. Söğüt’ün sadece varlığı ve buradaki törenleri değil o ruh anlatılmalı Türkiye’ye ve dünyaya.”

 

AK Parti Bilecik Milletvekili Eldemir, Kaymakam Sönmezay ve Belediye Başkanı Aydoğdu ile Yörük Türkmen, Dernek, Federasyon ve Konfederasyon temsilcilerinin görüşlerini dile getirmesinin ardından kurultay, Vali Büyükakın ve beraberindekilerin, Türk Büyükleri Anıtı önünde fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

736. ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANMA VE SÖĞÜT ŞENLİKLERİ ”YÖRÜK KURULTAYI” DÜZENLENDİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin