65 YIL SONRA DEDE TOPRAKLARINDA BULUŞTULAR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinden 65 yıl önce çeşitli nedenlerle başka illere göç eden vatandaşlar, ilçeye bağlı dedelerinin ilk yerleşim yeri olan Karadede köyünde bir araya geldi.

 

Padişah Abdülhamit’in başpehlivanı Makarnacı Hüseyin tarafından kurulan Karadede köyü 1893 yılında Bulgaristan’ın Deliorman Bölgesi Silistre köyünden gelen muhacirlerin yerleşim alanıydı.

 

 

65 yıl önce doğup büyüyenlerin tamamı başka şehirlere göçerken bu köyde Kars ve Van ilinden gelen vatandaşlar ikamet etmeye başladığı öğrenildi.

 

 

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, birlik, beraberlik, tanışma ve kaynaşma toplantısına gönderdiği mesajında, Katılmayı çok arzu ettiğini fakat yoğun işleri dolayısıyla katılamadığını belirterek Muhtar Şahmettim Kalkan, organizatör Mehmet Gündüz ve tüm misafirlere selam ve saygılarını iletti.

 

 

Buluşmayı organize eden Gündüz, değişik şehirlerde yaşayan Karadede köylüleri ile sosyal medya üzerinden görüşerek ata topraklarında buluştuklarını söyledi.

 

 

Gündüz, “İlk olarak 2014 yılında burada buluştuk, bu yıl 2.sini düzenledik. Biz bu birlik ve beraberliğimizi geleneksel hale getirmeye çalışıyoruz. İlçe Kaymakamı Bayram Sağır ve köy muhtarı Kalkan’ın destekleriyle dedelerinin topraklarını ziyaret etmek ve hasret gidermek için 250-300 kişi davetimize katıldı. Tabi burada doğup küçük yaşlarda ayrılmış olanlar şimdi 65-70 yaşındalar onlar doğdukları evleri görünce duygulandılar ve çok mutlu oldular.” dedi.

 

 

Karedede Muhtarı Kalkan, yaptığı açıklamada, Karadede köyü doğumlu olup gurbette yaşayan vatandaşların sosyal medya üzerinden toplanarak köylerini ziyaret ettiğini kaydetti.

 

 

Doğup büyüdükleri yerleri gördüklerini ifade eden Kalkan, “Etkinliği gelenek haline getirmek istiyorlar. Gurbette yaşayan vatandaşlarımızın, dede ve babalarının evlerini görmelerini, birbirleriyle tanışmalarına ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduk. Bizlerde Kars ve Van illerinden göç edip buraları iskân edindik. Her zaman kapılarımız bu kardeşlerimize açıktır. Hoş geldiler sefalar getirdiler ”dedi.

65 YIL SONRA DEDE TOPRAKLARINDA BULUŞTULAR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin