34 ağacın kesilmesinden sorumlu olan bir şahsa, 12 Bin TL para cezası kesildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in İnhisar İlçesine bağlı Samrı Köyünde Civan Sırtı Devlet Ormanında bazı çobanların, ağıllarının etrafındaki meşe ağaçlarının dallarını ve yapraklarını keçilere yedirmek için kesim yaptıkları ihbarı değerlendirildi.

İhbara konu olan bölgede Kaymakamı Ali Açıkgöz, İlçe Jandarma ve İnhisar Orman İşletme Şefliği personelleri ile beraber inceleme yaptı.

Yapılan incelemelerde toplam 4 hektarlık alanda bulunan; 502 adet meşe ağacının, keçilere yedirmek amacıyla kesildiği ve kullanılamaz hale getirildiği tespit edildi.

Orman Muhafaza görevlileri tarafından suç üstü yakalanan ve 34 ağacın kesilmesinden sorumlu olan bir şahsa,12 Bin TL para cezası kesildi.

Ayrıca Orman Suçları kapsamında adli işlem yapılmak üzere savcılığa sevk edildi. Kesilen 468 ağaç ile ilgili olarak ise 4 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

Bilecik ilinde son 1 yılda meydana gelen orman yangınlarında toplam 6 hektar alanın yandığını ifade eden Kaymakam Açıkgöz: “Burada 4 hektarlık alandaki 502 ağacın kasıtlı olarak yok edildiğini ve orman emvali olarak dahi kullanılamayacak vaziyette çürümeye terk edildiğini görünce yüreğimiz yandı. Bilecik’in tamamında meydana gelen yangınlarda 6 hektar alan zarar görürken, sadece bu alanda birkaç kendini bilmezin 4 hektar meşelik alanı yok ettiğini tespit ettik. Sorumlular, adalet karşısında hesap verecekler.” dedi.

34 ağacın kesilmesinden sorumlu olan bir şahsa, 12 Bin TL para cezası kesildi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin