19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bilecik’te, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.
dsc_8419
Cumhuriyet Meydanı’nda, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar ve beraberindeki muhtarlar Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşını okudu.
dsc_8423
Muhtarmar Derneği Başkanı Çınar ve beraberindekiler daha sora Vali Süleyman Elban’ıve Belediye Başkan Vekili Nihat Can’ı ziyaret etti.
Vali Elban, muhtarlar günü nedeniyle bir düğün salonundaki yemekte yaptığı konuşmada, demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatının, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletin her noktadaki kurumsal temsilcisi olduğunu kaydetti.
Hem çağdaş demokrasinin hem de geleneksel yapının en önemli birimlerini köylerin ve mahallelerin oluşturduğunu ifade eden Vali Elban, şöyle konuştu:
 dsc_8490
”Demokratik yollarla halkın iradesiyle seçilip gelen muhtarlarımız, devletimizin,  ülkemizin ve idaremizin gözbebeğidir. Kendileri hem seçilmiş olmaları sıfatıyla hem de mülki görevler ifa etmelerinden dolayı resmi sıfat taşıyan ve birçok açıdan da devlet memuru gibi kabul edilen kamu görevlileridir. Dolayısıyla başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz ve diğer yetkililer, 19 ekim tarihinin Türkiye’de muhtarlar günü olarak kutlanmasını uygun gördü. Hem özlük haklarında hem de maaşlarında belli bir düzenleme yapıldı. Bu bir başlangıçtır inşallah bunun devamı da gelir. Bir yere seçilmiş olarak gelmek gerçekten güç. Başka bir işte çalışırsanız ya başarılı olursunuz yada başarısız olursunuz, bunun kriterleri var. Ancak seçimlerin hiçbir kriteri yok. Hiçbir şeyin de garantisi yok. Zor bir süreç seçimle gelmek. Bu zoru yenerek geliyorsunuz. Aranızda bu görevi 8 dönem yapanlar var, bu bir başarıdır. Bu başarının altında doğduğunuz günden itibaren o yöreye yaptığınız çalışmalar ve kişiliğinizin sonucudur. Devletimizin en uçtaki temsilcilerisiniz. Gerek güvenlik kuvvetlerimiz gerekse diğer resmi birimlerdede siz varsınız. Dolayısıyla sizden kimsenin vazgeçmesi mümkün değil. Bizimde vazgeçmemiz mümkün değil.”
Muhtarlar Derneği Başkanı Çınar da toplumda önemli işlevleri olan ve yerel yönetimin temel ayaklarından biri olan muhtarlık iradesinin yüzyılları aşkın bir süredir görev yapan büyük bir teşkilat olduğunu söyledi.
dsc_8498
Konuşmaların ardından Vali Elban ve Belediye Başkan Vekili Can, uzun yıllar muhtarlık yapan Çavuşköy muhtarı Ahmet Türkan’a ve Bahçecik Köyü muhtarı Recep Gündüz’e plaket verdi.
Etkinliğe, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler ve üyeleri, İl Mahalli İdareler Müdürü Hakkı Elmas ile muhtarlar katıldı.
dsc_8544 dsc_8535   dsc_8464 dsc_8451 dsc_8446 dsc_8439 dsc_8433  dsc_8419
19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin