15 Temmuz Şehidi Halisdemir İçin Pedal Çeviren Karadavut, Bilecik’e geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’dan, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’in Niğde’nin Bor ilçesindeki mezarını ziyaret etmek için yola çıkan bisiklet sporcusu öğretmen Yasin Karadavut, Bilecik’e geldi.

Gürsu Belediyesinin organizasyonuyla Tophane Saltanat Kapı’dan cuma günü yola çıkan Karadavut’un ilk durağı, Bilecik’te ki Şeyh Edebali Türbesi oldu.

Karadavut, Haber228 muhabirine yaptığı açıklamada, “Devlet kuran sultanlardan, devlet kurtaran şehide yolculuk” projesi kapsamında şehit Ömer Halisdemir için pedal çevirdiğini söyledi.

 

Bursa’dan sonra ilk durağının Kütahya’nın Domaniç ilçesi olduğunu ve akabinde Bilecik’e geldiğini dile getiren Karadavut, “Domaniç’te Hayme Anamızı ziyaret ettim. Daha sonra bizim tarihimizin önemli değerleri olan Ertuğrulgazi ve tabiki Osmanlı’nın kuruluşundan büyük emeği geçmiş olan Şeyh Edebali Hz. uğramak için yolumuz tabikide Bilecik’e düştü. Şuanda Bilecik’teyiz. Niğde’nin Bor ilçesinde Şehit Ömer Halisdemir’in kabrinde tamamlayacağım turu. Söğüt Ertuğrulgazi türbesi, Eskişehir’de Yunus Emre Hz. ve şehitliklerimiz daha sonra Ankara da Cumhurbaşkanlığı Külliyemiz, Gazi meclisimiz ve tabiki Hacı Bayram Veli Hz. daha sonra Aksaray üzerinden 15 Temmuz’un yıldönümünde Şehit Ömer Halisdemir’in kabrinde olacağım.” dedi.

 

Bisiklet turunu 15 günde tamamlayacağını söyleyen Karabulut, şöyle konuştu:

“15 günlük süreç içerisinde gerçekleşiyor turumuz. 30 Haziran’da Osmangazi ve Orhangazi türbelerinde başladım. 15 Temmuz’un yıl dönümünde şehidimiz Ömer Halisdemir’in kabrinde olacağım. Turumuzun amacı milli birliktelik ve beraberliğimize vurgu yapmak, içeride ve dışarıda kim olursa olsun vatanımızın milli birliğine ve bütünlüğüne kesinlikle halkımızla birlikte el sürdürtmeyeceğimiziz sportif anlamda sağlamak istedim. Bu anlamda bu duyguları yeni nesillerimize aktarmak istedim.”

 

Bisiklet turu sırasında Şeyh Edebali Türbesinden sonra Bilecik’in Söğüt ilçesindeki Ertuğrulgazi türbesi ile Eskişehir’deki Yunus Emre Türbesi’ni ziyaret edeceğini aktaran Karadavut, daha sonra Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve TBMM’ye gideceğini kaydetti.

 

Turun sonunda Niğde’ye ulaşacak Karadavut, burada 15 Temmuz’da şehit Halisdemir’in mezarı başında gerçekleştirilecek anma törenine katılacak.

15 Temmuz Şehidi Halisdemir İçin Pedal Çeviren Karadavut, Bilecik’e geldi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin