12 senedir çocukları olmayan engelli çiftin ikiz bebekleri oldu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Ertuğrulgazi Mahallesinde yaşayan, 2003 yılında evlenen ve 12 yıldır çocukları olmayan Ayşe ve Suat Kara çiftinin Behice Nur ve Ali Yasin adında bir kız, bir erkek bebekleri oldu.



Sağ elinden engelli olan Anne Ayşe Kara, uzun bir süre çocuklarının olmadığını belirterek, aşılama yaptırdıklarını, sonuç alamayınca doktorlar tarafından tüp bebek yönteminin tavsiye edildiğini ama bütçeleri yeterli olmayınca yaptıramadıklarını söyledi.


Aradan geçen 12 yıl sonunda Allah tarafından iki sağlıklı çocuklarının olduğunu dile getiren anne Ayşe Kara, Bilecik’te yenidoğan ünitesi omadığı için çevre illerle görüşüldüğünü Eskişehir ve Bursa’da yer bulunamayınca ikiz bebeklerini Kütahyada dünyaya getirdiğini ve çocuklarının 1 ay süre ile küvezde kadığını ifade etti.
Anne Ayşe Kara, 32 haftalık (7 aylık) kızı Behice’nin kalbinde delik olduğunu ama kilo alırsa kapanacağını belirterek onun dışında ikiz bebeklerinde herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını bildirdi.
Baba Suat Kara ise, 7 aylıkken çocuk felci geçirdiği belirterek, İstanbul’dan Bilecik’e taşındıklarını ve ikiz bebekleri olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
Baba Suat Kara, şöyle devam etti:
Şu anda bir işte çalışmıyorum. Evimiz kira, Devletin verdiği 3 aydan 3 aya engelli maaşını alıyorum. Bir de hanım, bir bakım parası var onu alıyor. Başka bir gelirim yok. Hakkı ağabeyim her zaman arıyor soruyor. Kendisine çok teşekkür ederiz. Her zaman bizi arayıp soruyor.
Ertuğrulgazi Mahallesi eski muhtarı Hakkı Bolu ise, mahalledeki bazı ailelerin durumlarını sosyal yardımlaşmadan takip ettiğini dile getirerek, ”Ben ağabeylik, babalık yapmaya çalışıyorum. Hep beraber o bebeleri büyütmeye çalışacağız. Gelir durumları iyi değil. Kirada oturuyorlar, mama ve bez ihtiyaçları var. Engelli ve bakım maaşları ile geçiniyorlar. Benden hiç bir günden bir güne de bize yardım et ağabey diye talepleri olmadı. Ben kendim onların yardıma ihtiyaçları olduklarını tespit edip, kendi bütçemden karşıladım. Kimseyede birşey söylemeden bu güne kadar geldik ama böyle bir yavrular olunca kıyamadım.
Şimdi buradan önce Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza ve eşlerine, daha çok eşlerine sesleniyorum. Bu aileye her beraber bir yardımcı olalım bu bebeleri büyütmelerinde. Ben kendim nacizane yapabildiğim şeyleri yapmaya çalışıyorum tabiki. Hatta birisinin kalbinde delik olduğu söylendi. Ne yapılacaksa doktorlarla görüşülüp bi yardımcı olunursa çok memnun olurum.” ifadelerinde bulundu.



12 senedir çocukları olmayan engelli çiftin ikiz bebekleri oldu.
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 26 Aralık 2015, 16:52

    inşallah yardım edenler çıkar allahın izniyle

    Cevapla
  2. 26 Aralık 2015, 17:20

    Helal olsun hakkı Bolu sana bu yakışır. Her zaman bizde senin yanındayız. Boşuna baba hakkı demiyorlar.

    Cevapla
Bizi Takip Edin