1. SİNEMA FESTİVALİ MUHTEŞEM GALA PROGRAMI İLE BAŞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Belediyesi tarafından 7-16 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Bozüyük Metristepe 1. Sinema Festivali muhteşem gala programı işle başladı.

Gala programına sinemanın duayeni ve sevilen sanatçı Halil Ergün ile birlikte Ruhi Sarı, Ergun Taş, Hande Katipoğlu ve Seyithan Özdemir gibi ünlü isimler katıldı.

 

 

Gala programının ardından festival, Yeşilçam’ın unutulmazları arasında yerini alan ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminin gösterimi ile başladı.

 

 

Bozüyük’te Yeşilkent Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Parkı Bay Bay Kafe’de yapılan gala programına Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Kültür Bakanlığı Sinema Televizyon Genel Müdürü Ömer Özden Ören, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin ve seçkin davetliler katıldı.

 

 

 

Burada Halil Ergün, Ruhi Sarı, Ergun TAŞ, Hande Katipoğlu ve Seyithan Özdemir gibi ünlü isimler ile bir araya gelen protokol üyeleri onlarla bir süre sohbet etti.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı Bozüyük’te ilk defa düzenlenen sinema festivali hakkında bilgi vererek “Sanatçılarımız bizler için gerçekten çok önemli. Günlük yaşantımızda bizlerin anlatmakta zorlandığımız şeyleri onlar bazen güldürerek, bazen ağlatarak yada insanları derinden etkileyerek insanlara sunabiliyorlar. 2015 yılında açılışını gerçekleştirdiğimiz Kültür Merkezimizde 2 yıldır tiyatro festivali düzenliyoruz. Bu vesile birçok sanatçımızı ağırladık ve farklı alanlarda tiyatro sergilemeye çalıştık. Çocuklarımızı tiyatroya alıştırmaya çalışıyor, Tiyatro bilincini de oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Özellikle gençlerimizin bizlerden talebi olan sinema konusu vardı. Bizler de yıldızların altında açık hava sineması festivali düzenleyelim istedik. Bugün ilkini gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzda bizleri yalnız bırakmayan çok değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Sinema hayatımızın her noktasında. Rahmetli dedemin babama bir nasihatı vardı. O hala kulaklarımda. Babam dedeme “baba bana hayatını anlatır mısın” demiş. Dedem de “gece yattım. Bir rüya gördüm. Sabah kalktım, yaşım 74 demiş” Hayat çok kısa, gelip geçici. Kalp kırmaya değmez. Kalp kırmadan, gönül alarak bir ömür boyu geçirmek temennisiyle bu akşam bizimle olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra festivalin açılış filmi olan; Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un ölümsüz eseri Selvi Boylum Al Yazmalım’dan beyaz perdeye uyarlanan, yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı, başrollerini Kadir İnanır ve Türkân Şoray’ın paylaştığı Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminin gösterimi yapıldı.

 

 

Yoğun bir izleyici kitlesi tarafından izlenen film zaman zaman duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

DCIM100MEDIADJI_0090.JPG
DCIM100MEDIADJI_0070.JPG
DCIM100MEDIADJI_0096.JPG
DCIM100MEDIADJI_0054.JPG

 

1. SİNEMA FESTİVALİ MUHTEŞEM GALA PROGRAMI İLE BAŞLADI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin