1-7 MART MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muhasebeciler Haftası etkinlikleri kapsamında Bilecik Serbest Muhasebeci  Mali Müşavirler Odası tarafından Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu. Çelenk koyma töreninin ardından basın açıklaması gerçekleştiren Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Süleyman Kıral, meslek mensuplarının muhasebe haftasını kutlayarak mesleki sorunların bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini söyledi. Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Kıral yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 

“Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasındaki haftayı Muhasebe haftası olarak kutluyoruz.

Muhasebe Haftamızı şahsım ve kurullarımız adına gönülden kutluyorum.

Bu güne kadar, Mesleğimizde emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyor, sağlıklı uzun bir yaşam diliyorum.  Vefat eden meslektaşlarımıza Allah’dan rahmet geride kalanlara da sabırlar diliyorum.

Bu gün burada Muhasebe haftamızı önemseyip kutlama programımıza katılımınızdan dolayı da hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Tüm Türkiye’de 1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle kutlamalar 1 Mart’da başlamıştır.

Hafta boyunca Meslektaşlarımız ile birlikte çeşitli etkinliklerde bulunarak haftamızı kutlamak düşüncesinde idik.

Ancak Uzun süredir Ülkemizi Yangın yerine çeviren terör belası nedeniyle, her gün şehit haberleri ile içimizin yandığı, yüreğimizin parçalandığı bu dönemde, kutlama etkinliklerimizi mütevazı bir şekilde, sadece kamusal ziyaretler ve Basın açıklamamız ile tamamlamak istiyoruz.

Buradan Tüm Meslektaşlarımız adına, Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Vatan için, millet için, bizim için mücadele eden Polis ve Askerlerimize kolaylıklar diliyorum. Bu uğurda Şehit olan evlatlarımıza Allah’dan rahmet, geride bıraktıkları Aile ve sevdiklerine sabırlar, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.

Her vesile ile taleplerimizi ve çözümlerini hep dile getirdik,  28/01/2016 tarihinde Ankara da Maliye Bakanımızı Türmob heyeti olarak ziyaret ettiğimizde,  Meslek Camiamızın sorunlarını, taleplerimizi ve çözüm önerilerini bu ziyarette Türmob Genel Başkanımız Sayın Nail SANLI ile birlikte, Maliye Bakanımız Sayın Naci AĞBAL a sunduk. Bu ziyaret ile ilgili Odamız ve Türmob sitemizde basın bülteni olarak yayımlanmıştır.

Haklı taleplerimizin bir an önce yerine getirilmesini,  sürekli ertelenen ve ertelendikçe büyüyen sorunlarımızın artık çözülmesini istiyoruz.

Her zaman söylediğimiz gibi yine söylüyoruz. Hiçbir talebimiz ve çözüm önerilerimiz, hiçbir kuruma ek yük getirmeyecek, aksine meslek mensuplarımızın çalışmalarını teşvik edecek, azmini arttıracak taleplerdir. Çözülmesini istediğimiz Sorunlarımız ve taleplerimiz insani taleplerdir.

“Muhasebe ve denetim alanında çalışan meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunların ortadan kaldırılacağı, kurum ve kuruluşlarımızın camiamızın sorunlarına daha da duyarlı olacağı bir yıl olması dileğiyle, meslektaşlarımızın Muhasebe Haftası’nı kutlarım”

“TÜRMOB çatısı altında örgütlenen, ülke genelindeki 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir Odasına kayıtlı, 101 bin meslek mensubu, 21 bin stajyer, büro çalışanları ve aileleriyle birlikte sayısı 1 milyona yaklaşan muhasebe camiası çeşitli etkinliklerle Muhasebe Haftasını kutlayacak.

Başta Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşa vergi ve sosyal güvenlik bildirimleri ve diğer mali bildirimler ile ilgili veri akışı, beyanların tanzimi ve gönderimi meslek mensuplarımız tarafından yapılmaktadır.

Ayrıca TÜİK, BDDK, SPK, EPDK ve Hazine Müsteşarlığı gibi, ekonomideki diğer düzenleyici ve denetleyici kamu kurumları da meslek mensuplarımızdan hizmet almaktadırlar.

Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlilerinin olduğu kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmektedir. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve ekonominin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır.

TÜRMOB ve Odalarımız kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmakta, gerek stajyerlerimizin ve meslek mensuplarımızın eğitimi noktasında, gerekse mesleğin uygulanmasına yönelik üzerine düşen sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri ile çalışmaktadır.

İşletmelerin muhasebe ve denetim sistemini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleği, önemli sorunlar içerisinde bulunmaktadır.

Görev ve fonksiyonlarımızı yerine getirirken yaşadığımız sorunlar, hizmet sunumunda çeşitli aksaklıkları beraberinde getirmektedir. Bu yüzden diyalogla ve işbirliği içerisinde mesleki sorunlarımızın çözülmesini talep ediyoruz.

TÜRMOB yıllardır, mesleki çıkarlarından ziyade, ülke ve toplum çıkarlarını gözeterek taleplerini belirlemektedir. Taleplerimiz ve beklentilerimiz kamu maliyesinin ve ekonomimizin daha da güçlenmesi, işletmelerimizin gelişmesi, ülkemizin ve insanlarımızın refah seviyesinin yükselmesi içindir.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sorunlarımızın çözümünde ilk tercihimiz diyalog ve uzlaşma olacaktır…”

bilecik11

1-7 MART MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin