KESTANE KABAĞI FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Kızıldamlar Köyü Muhtarlığı ile Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği iş birliğinde “2. Kestane kabağı” festivali düzenlendi.
 Festival’de konuşma yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kızıldamlar köyündeki festivalde, Kızıldamlar köyünün ve Kızıldamlar Köyü Kültür Derneğinin köylere örnek olacak faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirterek, gencinden yaşlısına her kesimin kültürüne, geleneğine sahip çıktığını söyledi.
14
Dernek Başkanı Mustafa Gezen ise çiftçilerin ve çiftçi annelerin emeğinin karşılığını alabilmeleri için festival düzenlediklerini anlatarak, “Geçen yıl yapmış olduğumuz festivalle planladığımız üretimi yakaladık. Geçen yıl bin ton hedefi koyduk. Yüzde 30 fare zararından dolayı 800 ton hedefine ulaştık. Yüzde 30 zarar gören kabaklarımızla beraber bin 200 ton üretim elde ettik. Gurbette yaşayan insanlarımız kabak üretimindeki artıştan dolayı köylerine gelerek, boş olan arazilerini değerlendirdi. Bilinçli tarımla, mühendis desteği ve aşırı ilaç kullanmadan kabaklarımızı üretmiş bulunuyoruz” diye konuştu.
0
Konuşmaların ardından kabak yetiştirme yarışmasında birinci olan İsmail Yıldırım’a, Vali Nayir, ikinci olan Mustafa Gezen’e CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, üçüncü Mesut Tuzcu’ya 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç tarafından ödülleri verildi.
4 5
6
9
11
12
13
   1
2
3
KESTANE KABAĞI FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin